Luode on kahden korumuotoilijan, Tanja Ahjopalon ja Salla Silvosen vuonna 2018 perustama luova studio.
Viihtyisä studiomme sijaitsee Helsingin vanhimmassa kaupunginosassa Kruunuhaassa. Meille pääsee helposti julkisilla tai kävellen Helsingin rautatieasemalta.
Luode Studion työpajojen tavoittena on tuoda iloa ja inspiraatiota käsillätekemisen ja muotoilun parissa.

Salla Silvonen

Olen työskennellyt korumuotoilijana vuodesta 2009. Suunnittelen ja valmistan pieniä hopeakorusarjoja sekä persoonallisia tilaustöitä asiakkailleni.

Vuonna 2003 opiskellessani kuvataiteita Karjaalla osallistuin Auni Pelhon hopeakorutyöpajaan, jossa muotoilin hopealevystä sormuksen. Harmaanhohtava jalometalli ja kolmiulotteinen käsillä tekeminen lumosivat minut täysin, johdattaen opintoihin Lahden Muotoiluinstituuttiin. Vaikka ideat vaihtuvat ja muotokieli elää, hopea materiaalina kiehtoo ja inspiroi vuodesta toiseen. Luode Studion työpajoilla haluan jakaa sen saman ahaa-elämyksen, jonka koin kun metallilevystä muokkautui omissa käsissäni kolmiuloitteinen koru.

Tanja Ahjopalo

Olen Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2008 valmistunut koru- ja esinemuotoilija. Työskentelen arkisin Folklore Studiollani jalometallien parissa, työstäen omaa hopeakorumallistoani ja uniikkeja tilaustöitä asiakkailleni.

Palo käsillä tekemiseen minulla on ollut lapsesta asti. Vaikka työskentelen päivisin käsityön ja muotoilun alalla, rentoudun myös vapaa-ajallani erilaisten käsityöprojektien parissa.

Järjestin joitakin vuosia sitten studiollani asiakkailleni koruillan, jossa jokainen pääsi kokeilemaan sormuksen tekoa oikeilla kultasepän välineillä. Oli ihanaa huomata miten käsityö vie mukanaan ja arjen huolet häviävät. Luova käsillä tekeminen on meditatiivista ja auttaa laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Tervetuloa rentoutumaan inspiroiville työpajoillemme!

Nuppu Mäkinen

Olen Katriina Mäkinen eli Nuppu. Valmistuin keväällä 2017 kultasepän alan artesaaniksi. Opiskeluaikanani olin korumuotoilija Tanja Ahjopalolla työharjoittelussa, jolloin osallistuin myös Folklore Studiolla järjestettyihin korupajoihin. Tunnelma työpajoilla oli aina rento ja lämmin ja kipinä opettamiseen syntyi.
Rakastan ammattiani ja nykyään minulla on pieni työhuone Helsingin Vallilassa, missä toteutan intohimoani korujen parissa. Lisäksi opettaminen korukursseilla tekee minut iloiseksi ja saa ajantajuni katoamaan. Olen innoissani päästessäni mukaan Luode Studion inspiroivaan porukkaan!